De commerciële binnen Baarl’s Roem is 400 m2 groot, de totale lengte van de etalage is 30 m. De ruimte wordt grotendeels kolomvrij opgeleverd, bij het bepalen van de bouwhoogte is rekening gehouden met de mogelijkheid om een verlaagd systeemplafond toe te passen. Hierin kunnen alle installaties en verlichting efficiënt worden weggewerkt.
De hoogte van de commerciële ruimte bedraagt 3,3 m (2,9 m vrije commerciële hoogte). Er is voldoende ruimte om de pantry en magazijn naar eigen wens in te delen. Baarl’s Roem is uitermate zichtbaar en grenst aan de bestaande winkelstraat wat de inloopmogelijkheid vergroot.
Baarl’s Roem bevindt zich aan de Roosakkerstraat en deels aan de Stationstraat. De Roosakkerstraat is een rustige straat die de Stationsstraat en de Nieuwstraat op informele wijze verbindt. Een langs één zijde voor auto’s toegankelijke straat die vooral als verbindingsrouten door winkelend verkeer, fietsers en voetgangers wordt gebruikt. Aan de Stationstraat, in de directe omgeving van het plangebied, liggen diverse horeca- en winkelpanden wat het geheel tot een attractief gebied maakt voor jonge starters die in het centrum willen wonen. De voorgestelde winkelruimte op begane grond sluit perfect aan bij het huidige karakter van de Stationstraat. Nabij de uitrit van de Roosakkerstraat bevindt zich het oude treinstation van Baarle Nassau wat momenteel dient als restaurant. Voor de commerciële ruimte(n) en de appartementen is parkeren op eigen terrein voorzien in de vorm van 22 parkeerplaatsen. De Loswal, een nabij gelegen parkeerplaats, wordt door veel bezoekers van het centrum gebruikt en ligt strategisch dicht bij de nieuwe commerciële ruimte (n). Verder loopt de fietsroute van Turnhout – Tilburg vlak voor het plangebied. De Stationsstraat loopt uit op de Nieuwstraat, een drukke verkeersader dwars door het dorp loopt. Het busstation ligt op loopafstand. Baarl’s Roem is zichtbaar aanwezig en uitermate goed bereikbaar.
Duurzaam bouwen
Een duurzaam gebouw begint met een compacte vorm zodat er per eenheid volume een minimale oppervlakte van buitenschil is waar uitwisseling van warmte ontstaat. Een tweede aspect is een heldere planopbouw die toelaat het gebouw eenvoudig, snel en met een minimum aan energieverbruik te bouwen. Een derde aspect richting duurzaamheid is het gebruik van natuurlijke en lokale materialen. Hierbij is het slim om voor zwaardere materialen te kiezen. Massa zorgt immers voor isolatie, zowel bouwfysisch als akoestisch. de toepassing van duurzame materialen In laatste instantie worden de technische middelen aangewend die voor extra duurzaamheid zullen zorgen zoals hoog rendementsglas, zonnepanelen en -collectoren. Baarl’s Roem wordt een duurzaam en onderhoudsvriendelijk gebouw wat haar waarde in de tijd zal behouden!
DISCLAIMER – Deze website is met zorg samengesteld. Desondanks moeten wij een voorbehoud maken voor eventuele wijzigingen of onvolkomenheden. De illustraties geven een impressie van het project en de aangegeven maten zijn circa maten. Tot aan het definitieve ontwerp kunnen deze gegevens wijzigen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.